A jövőben új néven érkezhetnek majd a Citroën modelljei - Renault , Peugeot , Citroen bontó
Francia autók bontója , renault peugeot citroen új bontott utángyártott alkatrész
Renault bontó , Peugeot bontó , Citroen bontó , Peugeot alkatrész , Citroen alkatrész , Renault alkatrész , bontott francia autó , bontott renault , bontott citroen , bontott peugeot , bontott alkatrész , használt alkatrész , francia autó alkatrész , megane 3 alkatrész , fluence bontó
742
post-template-default,single,single-post,postid-742,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

A jövőben új néven érkezhetnek majd a Citroën modelljei

17 máj A jövőben új néven érkezhetnek majd a Citroën modelljei

A jövőben új néven érkezhetnek majd a Citroën modelljei

A Citroën jelenlegi névadási stratégiája viszonylag logikus és könnyen kiismerhető, de azért a palettán felfedezhetünk még néhány lenyomatot a múltból, és a legújabb modellek között is találhatunk kirívó elnevezéseket. Noha ez talán még nem indokolná, a franciák mégis úgy döntöttek, hogy hamarosan megreformálják névadási stratégiájukat.

A francia gyártó modelljeit bizony nem nehéz kiismerni: a C betű után elhelyezett szám egyértelműen utal az adott típus kategóriájára és méreteire, míg a Picasso és az Aircross utónév az egyterűek és a crossoverek sajátja. Eddig nem is lenne probléma, azonban akad néhány régről fennmaradt név is – leginkább a kisáru- és személyszállítók szegmensében –, mint például a Berlingo vagy a Jumpy, de az újabb típusok között is találunk érdekességeket, mint a C-Elysée és a C4 Cactus. Ez pedig okozhat némi zavart a vásárlók körében.

A cég vezérigazgatója, Linda Jackson nemrég kezdeményezte egy tanulmány elvégzését, mely egy esetleges új névadási stratégia megvalósítására irányul. A cél természetesen a modellek még egyszerűbb és egyértelműbb elhatárolása és felismerése. Mindeközben egyébként az immár különálló, egyfajta prémiummárkaként működő DS-től is szeretnék a jövőben teljes mértékben elszeparálni a Citroën típusait.

Ez egyébként kézenfekvő lehet, hiszen míg a C3DS3 és a C4DS4 párhuzam egyelőre egyértelmű, a C5DS5 esetében már félreértést okozhat, hiszen míg a kisebb modellek ugyanazokra az alapokra épülnek és hasonlítanak is némileg egymásra, addig a nagyobbak az előző logikával ellentétben komoly eltérést mutatnak. A jövőben egyébként inkább az utóbbi példa ehet majd jellemző, hiszen bár az alapok továbbra is Citroën-től jönnek majd, a formaterv tekintetében jóval nagyobb különbségekre számíthatunk majd.

Visszatérve a franciák tanulmányához: a hölgy nemrégiben hivatalosan is megerősítette, hogy elindított egy folyamatot, azonban leszögezte, hogy korai lenne még a részletekről beszélgetni. Egy független autóipari elemző, Ian Fletcher szerint azonban a Citroën nagy valószínűséggel megtartja majd a jól csengő Picasso és Cactus elnevezéseket a jövőben is, azonban arról, hogy a jelenleg C-jelzéssel ellátott modellek neve mi lesz a jövőben, egyelőre nincsenek információink – sőt, ötleteink sem.

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.