Renault Megane Grandtour - Renault , Peugeot , Citroen bontó
Francia autók bontója , renault peugeot citroen új bontott utángyártott alkatrész
Renault bontó , Peugeot bontó , Citroen bontó , Peugeot alkatrész , Citroen alkatrész , Renault alkatrész , bontott francia autó , bontott renault , bontott citroen , bontott peugeot , bontott alkatrész , használt alkatrész , francia autó alkatrész , megane 3 alkatrész , fluence bontó
850
post-template-default,single,single-post,postid-850,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Renault Megane Grandtour

13 febr Renault Megane Grandtour

A családi vagy céges kompakt kombiként elsőre is jó választásnak tűnik, egy hét próba után pedig egyértelműen az.

bordókombi

Méreteit tekintve a franciák kombija hozza az iparági átlagot, a 2703 milliméteres tengelytáv és az 4559 milliméteres hossz pontosan kategóriaközép. A csomagtartó mérete 491 liter, míg síkba fektetett hátsó ülésekkel 1567 liter. Pozitívum a csomagtartó alacsony rakodópereme alig fél métert kell emelni a csomakogat, a csomagtér formája síkokkal határolt, vannak akasztók, rekeszek, határolók.

A beltérben vehető észre leginkább, hogy ez egy hatéves modell utolsó szériája. A műszeregység esztétikumát meghatározzák a digitális, fehér alapon fekete kijelzők. Az ülések kényelmesek, egy kissé talán fotelesek, a hátsó lábért átlagos. Sok a rakodóhely, az USB-kiment és 12 Voltos csatlakozó is praktikus helyen van, igazából csak apróságokba lehet belekötni. Ilyen a tempomat kapcsolója a kardánalagúton, a kézifékkar mellett. Ebbe több szempontból is, az egyik a helye, a másik az anyaga, ami feltűnően alacsony színvonalú műanyag. A középső, hátsó légbefúvó hiánya szintén nem túl elegáns, a traktusban lévő műanyag elemnél nagyon adná magát.

Ha Megane belterén nem, de az információs, szórakoztató és navigációs rendszeren szoftveresen sokat frissítettek. Megkapta a Renault R-Link egységét, amely akár internetkapcsolatra is képes. A 7 colos monitoron megjelenő okostelefonos felületen applikációkon keresztül akár emaliezni, Twitterezni is lehet. A Tom-Tom navigációs szoftvere gyors és egyértelmű, jelzi a telepített traffipaxok közeledtét is. A rendszer az érintőképernyőn keresztül kezelhető, amely viszont messze van, így a kardánalagúton elhelyezett joystick-es panelen keresztül kényelmesebb használni.

bordókombi2

A 2014-es Renault Megane Grandtour veleje az új “arc” ellenére a motorterében keresendő. A tesztre kapott 1.6 literes dízelben a fordulatszámmérő ötezerig lett kalibrálva, ez is jelzi az alacsony fogyasztás volna a kiemelt szempont. Beindítva, kellemes meglepetés a hidegen is halkan és kiegyensúlyozottan járó motor. Prémium márka is megirigyelhetné a zajtalanságát. A négyhengeres 130 lovas blokk teljesítményére pedig még sportos jelző sem túlzás, már percenkénti 1600-as fordulatszámtól szépen húz, mi több 1750-től leadja a 320 Nm-es maximális nyomatékát, amley egészen komoly erőt kölcsönöz a kocsinak. Bár korántsem erre való, a 10 másodperc körüli száz kilométerórás sprintet simán hozza és emelkedőn is szépen húzza a kombit.

meganebelső

A váltó egy árnyalatnyit pontatlan, viszont rövid úton jár, ami kedvez a dinamikus kapcsolásoknak, még ha ennek a dízeles változatban nincs is akkora jelentősége. A hatfokozatú váltó kiosztása olyan hosszú, hogy 40-től berakhatjuk ötödikbe is és innentő igazából el is lehetne lenni vele. 130-nál hatodikban pontosan 2500-at forog a motor főtengelye, aminek az eredője egy megbízhatóan takarékos 5 literes átlagfogyasztás. Ehhez az egészen parádés értékhez azért kell a Start&Stop automatika és a váltásokra, a fel- és a visszaváltásokra egyaránt figyelmeztető kijelző is.

A Megane Grandtour vezetés közben is hozza a családi kombiktól elvárható semlegességet. Finomra hangolt a kormányzás, akárcsak a futómű, kényelmesen, de stabilan mozog az autó. Ha hirtelen kerülni kell egy nagyobb úthibát, az elkönnyülő hátsóra bekapcsol a menetstabilizáló elektronika.

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.